Wie zijn wij

Wie zijn wij


Al bijna 50 jaar zingen zangers en zangeressen enthousiast mee in onze gezellige Duizelse zanggroep.


Oprichting

Opgericht in 1972 door de toenmalige pastoor Strijbos en onder muzikale leiding van Zuster Josepha. We begonnen als een jongerenkoor dat maandelijks de vieringen opluisterde in de kerk van Duizel. Na enige tijd nam Piet Fleerakkers de muzikale leiding over en vanaf 1980 is Cees van Beers dirigent van Zanggroep Multivoices.

De naam Zanggroep Multivoices is ontstaan in 1998 nadat vele leden vonden dat de naam Jongerenkoor niet meer zo bij de groep paste.


Leden

Onze zanggroep kent vele trouwe leden, echte Duizelnaren, maar ook Duizelnaren die niet meer in Duizel wonen, blijven graag in Duizel zingen. Sinds enkele jaren zijn er ook leden aangeschoven die graag wilden zingen, maar er in hun dorp de gelegenheid niet voor hadden, en nu bij Zanggroep Multivoices Duizel hun stem kunnen laten horen.


Multivoices telt zo'n 25 leden, die op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur repeteren in Duizel. Ieder lid heeft een eigen taak binnen de zanggroep. Elke laatste repetitie voor de zomervakantie sluiten we af met een borrel. Daarnaast hebben we ieder jaar een koorfeest. Voor ons staan samen zingen en muziek maken, alsmede de gezelligheid, voorop.


Repertoire

In de loop der jaren is het repertoire zeer veranderd. Van alleen kerkmuziek naar een gospelmis, Drie Koningen zingend door de straten van Duizel, koffieconcerten, optreden in Carquefou, promconcerten, eigen concerten, Bende van Beuving, enzovoorts. 

We zingen een meerstemmig repertoire, in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, zelfs in het Spaans, het maakt allemaal niet uit.


Optredens en projecten

  • In 2003 en in 2006 beleefden we een groot avontuur door met de Red Color Band 'Duizel Swingt' op de planken te brengen.
  • In 2011 haalden we uitdaging uit ons eigen concert: MULTIVOICES ZINGT MULTISONGS in De Smis in Duizel.
  • Begin november 2013 hebben we een fantastisch koffieconcert gegeven als afsluiting van ons 40-jarig jubileumjaar.
  • September 2014 leverden we een bijdrage aan het 50-jarig jubileumweekend van 'Muziekvereniging De Volharding' uit Duizel.
  • In 2015, 2016 en 2017 hebben we ons ingezet voor 'Ameezing Eersel' in de De Muzenval in Eersel. Hier hebben we samen met de MG band uit Valkenswaard veel plezier aan beleefd!
  • In 2016 hebben we ook opgetreden met de 'Bende van Beuving' in De Muzenval. Een erg leuke show van Ernest Beuving & band waarin wij mochten meezingen.
  • 2018 stond in het teken van Kerstmis toen we op 23 december samen met Muziekvereniging de Volharding in de kerk in Duizel een kerstconcert hebben gegeven.
  • In 2019 kwam de Bende van Beuving wederom aan de orde! We hebben samen met Ernest en zijn band de show Skoren opgevoerd in De Smis in Duizel.


Ieder jaar proberen we in ons programma optredens te plannen waar wij met veel zin en energie naar toe kunnen werken en waar ons publiek van kan genieten!